Samilost i karma

Božija Milost može da izbriše prošlost, i izbrisaće je, kad budete spremni da se suočite sa činjenicama svog sadašnjeg života i prevaziđete ih.

Kada uradimo nešto pogrešno, ako znamo da postoji neko ko ima bezgraničnu Milost, bezgraničnu Samilost, potražimo spas kod Njega. Ali, isto tako svesno treba da shvatimo da ne treba da radimo ono što je pogrešno jer će nas zakon karme, zakon akcije, uzeti pod svoje. Ako nastavim da činim pogrešne stvari, kako mogu da očekujem bolji život, život koji više ispunjava? Ne. Moram da platim za to. Svakog trenutka mi Bog pruža priliku ili da učinim pravu stvar ili, ako se sprijateljim sa neznanjem, da učinim pogrešnu stvar. Dakle, od mene zavisi. Ako uradim pravu stvar, naravno da ću u životu imati Božiju svetlost, mir, blaženstvo, sklad i savršenstvo, a ako uradim pogrešno, moram da platim cenu koju zateva zakon karme.

Nijedno iskustvo nije besplatno
U spoljašnjem svetu.
Nijedno ostvarenje nije besplatno
U unutrašnjem svetu.
 

Izvor: Šri Činmoj, "Putovanje duše mog života"


besplatni kursevi meditacije

banner meditacija 225

Preko kontakt telefona, možete se obavestiti i prijaviti za besplatno pohađanje kursa meditacije. Obavestićemo Vas o vremenu i mestu održavanja najbližeg vašem mestu boravka.

buttons prijava

posetioci sajta

Broj posetilaca na sajtu: 15