Ljubav je unutarnja spona, unutarnja veza, unutarnja karika koja spaja čoveka i Boga, spaja konačno i Beskonačno. Uvek moramo da priđemo Bogu s ljubavlju. Ljubav je tajni ključ koji nam omogućava da otvorimo Božija Vrata. Tamo gde ima ljubavi, čiste ljubavi, božanske ljubavi, tu je i ispunjenje. Bez ljubavi ne možemo da postanemo jedno sa Bogom.
Šta je ljubav? Kada ljubav podrazumeva da nekoga ili nešto treba da posedujemo, to onda nije prava ljubav; to nije čista ljubav. Kada ljubav podrazumeva da dajemo i da postajemo jedno sa svime, sa ljudima i božanstvenošću, to je onda prava ljubav.

 

Pitanje: Kako da sebe naučimo da volimo ljudski rod, ne samo kao kolektivnu celinu, nego i pojedinačno, kada su nečije mane i loše osobine veoma očigledne?

Šri Činmoj: Kada vidite da su nečije mane i loše osobine veoma očigledne, odmah pokušajte da osetite da mane i loše osobine ne predstavljaju tu osobu u potpunosti. Njeno pravo sopstvo beskrajno je bolje od onoga što sada vidite. Sa druge strane, ako zaista želite da volite čovečanstvo, morate ga voleti onakvo kakvo je sada, ne očekujući da dosegne određeni nivo.

besplatni kursevi meditacije

banner meditacija 225

Preko kontakt telefona, možete se obavestiti i prijaviti za besplatno pohađanje kursa meditacije. Obavestićemo Vas o vremenu i mestu održavanja najbližeg vašem mestu boravka.

buttons prijava

posetioci sajta

Broj posetilaca na sajtu: 6