Svakodnevna meditacija: hrana za dušu

Ako ste ozbiljni u svom duhovnom životu, onda treba da meditirate bar jednom dnevno. Ako imate puno entuzijazma, možete da meditirate triput dnevno - rano ujutru, u podne ili u vreme ručka i uveče. Jutarnje i večernje meditacije mogu da budu duže, petnaest minuta ili pola sata, dok podnevna meditacija može da traje pet ili deset minuta. Ako vam nije moguće da svoju dušu nahranite triput dnevno, onda vas molim da je nahranite bar jednom. Osetite da je duša malo božansko dete. Ako ne hranite to božansko dete u sebi, ono neće moći da raste i ispolji svoje božanske osobine i sposobnosti vaše duše.

Bolje je da se meditira dobro jednom dnevno, ujutru, nego da se pet ili šest puta dnevno sedi sa zatvorenim očima, dok vam prijatne misli prolaze kroz glavu. Svaki put kad meditirate treba da osetite da nudite svoj životni dah Svevišnjem i iznosite na površinu svetlost svoje duše. Samo tada meditacija vredi. Ako osećate da možete da duševno meditirate samo jednom, rano ujutru, onda je to dovoljno. Morate da vidite svoju stvarnu sposobnost, iskrenost, voljnost i radost. Ako je tu inspiracija, to znači da ste dobili odobrenje od Svevišnjeg, pa ćete trčati veoma brzo. Neki ljudi meditiraju u vreme ručka ili kad imaju pauzu za kafu u kancelariji. Ali, molim vas da takođe najpre meditirate ujutru. Ako počnete sa pravom stvari rano ujutru, onda ćete biti inspirisani tokom čitavog dana.

 

Izvor: "Meditacija", Šri Činmoj


besplatni kursevi meditacije

banner meditacija 225

Preko kontakt telefona, možete se obavestiti i prijaviti za besplatno pohađanje kursa meditacije. Obavestićemo Vas o vremenu i mestu održavanja najbližeg vašem mestu boravka.

buttons prijava

posetioci sajta

Broj posetilaca na sajtu: 6