Šri Činmoj svira meditativnu muziku na flauti.

 

agnikana1Koncert koji je ženski vokalno-instrumentalni ansambl Agnikana's group održao u atrijumu Etnografskog muzeja u Beogradu 13. maja zaista je pretvorio ovu prostoriju u hram. Izuzetno čista, posvećena i meditativna atmosfera koju svojim izvođenjem stvara ova grupa potpuno je osvojila publiku. Svi su, makar na nekoliko minuta, mogli da osete i dožive duboki i okrepljujući mir u sopstvenom srcu.

Pitanje: Da li biste, molim Vas, mogli da objasnite šta je to pravi Guru?
Šri Činmoj: Pravi Guru je Unutrašnji Pilot, Svevišnji. Pravi Guru će vam izričito reći da nije on Guru. Ljudski Guru je samo predstavnik Unutrašnjeg Pilota, i to samo za one koji imaju čvrstu veru u njegovo ostvarenje. Pravi Guru će inspirisati sve tragaoce, bez obzira koji put oni slede. Njegovo ostvarenje je nesumnjivo za čitav svet, ali je on sto posto odgovoran za svoju duhovnu decu. Ima više pravih Gurua na raznim nivoima i sa raznim merilima. Svaki od njih nesebično i dajući sebe ispunjava Poruku Onostranog, u skladu sa svojim sposobnostima. Pravi Guru nikad neće reći da će on biti u stanju da pruži prosvetljenje ili ostvarenje Boga bilo kom tragaocu preko noći, ili smesta, ili za nekoliko nedelja, ma koliko da je posvećen ili predan taj tragalac.

Pitanje: Kakva je razlika između svesti koju je Buda postigao i koju je Hrist postigao?

Šri Činmoj: Oprosti mi što ti ovo govorim, ali neće ti nimalo pomoći ako znaš šta je Hrist postigao ili nije postigao. Ono što je važno je to da li ti nastojiš da izrasteš u sliku i priliku Hrista. Samo ti to može pomoći. Ako znaš šta je Hrist postigao, šta je Buda postigao, od toga nema nikakve koristi. Može ti pomoći jedino da nastojiš da izrasteš i Hristovu svest ili u Budinu svest. A opet, doći će vreme kad ćeš morati i to da prevaziđeš.

Dve gospođe su pošle jednom duhovnom Učitelju. Jedna od njih je postavila pitanje učitelju, za račun ove druge, svoje prijateljice. Rekla je: "Možeš li da nam kažeš da li će njen sin položiti ispit? Uskoro treba da izađe na ispit".
Dečakova majka je takođe bila zainteresovana da čuje šta će učitelj reći. 
Učitelj je meditirao nekoliko trenutaka i rekao: "A, on će proći na ispitu dobro, veoma dobro!"

Potkategorije

besplatni kursevi meditacije

banner meditacija 225

Preko kontakt telefona, možete se obavestiti i prijaviti za besplatno pohađanje kursa meditacije. Obavestićemo Vas o vremenu i mestu održavanja najbližeg vašem mestu boravka.

buttons prijava

posetioci sajta

Broj posetilaca na sajtu: 13