Pitanje: Nisam onoliko prijemčiv koliko bih hteo da budem. Zbog čega je tako?
Šri Činmoj: Ponekad se to dešava zato što naša posvećenost Svevišnjem nije potpuna. Ponekad se opire um, ponekad se opire vital, a ponekad se opire fizičko ili čak suptilno fizičko. Ako postoji takav otpor, u nas mogu ući negativne sile, pa naša prijemčivost opada.

Najlakši i najefikasniji način da uvećate svoju prijemčivost je da svakog dana, pre nego što počnete da meditirate, ponudite svoju najdublju zahvalnost Svevišnjem. Mnogi od vaših bliskih i dragih ne vode duhovni život, ali vi ste ga prihvatili. Kako je to moguće? Moguće je zato što vam je Svevišnji u vama dao težnju, dok ima mnogo, mnogo ljudi koji još uvek ne teže.

 

Prijemčivost je tok kosmičke energije i kosmičke svetlosti. Prijemčivost je sposobnost da upijete i zadržite božanske darove kojima vas Svevišnji obasipa tokom vaše meditacije. Ako želite da budete prijemčivi, kad sednete da meditirate, svesno pokušajte da unesete svetlost u svoje biće. Pošto ste u sebe uneli svetlost, usmerite je na pravo mesto, u duhovno srce. Onda pokušajte da rastete u tu svetlost.

besplatni kursevi meditacije

banner meditacija 225

Preko kontakt telefona, možete se obavestiti i prijaviti za besplatno pohađanje kursa meditacije. Obavestićemo Vas o vremenu i mestu održavanja najbližeg vašem mestu boravka.

buttons prijava

posetioci sajta

Broj posetilaca na sajtu: 6