Svako treba da sledi svoj put

 

Pitanje: Koliko sam razumeo, vi ne prihvatate sve one koji požele da budu vaši učenici. Ali želite da se čuje vaša poruka radi onih koji bi možda poželeli da to postanu. Je li tako?
Šri Činmoj: Da, naravno. Ovaj svet pripada Svevišnjem i on ima mnogo duhovne dece koja su u mogućnosti da pomognu iskrenim tragaocima. Dakle, ima tragalaca koji bi mogli da napreduju mnogo brže ako bi dobili pomoć od nekog drugog nego od mene. Ako ih ja okupim i držim u svojoj porodici samo zato da bi ona bila brojnija, njihov napredak ne bi bio zadovoljavajući, tako da bih bio nepravedan prema njihovim dušama. Ali one koji su namenjeni našoj stazi treba ohrabriti i prihvatiti, jer će najbrže napredovati na ovom putu. Nikad neću reći da neko ko ne može da sledi naš put nije duhovan ili nije iskren tragalac. Daleko od toga. Svi oni su takođe moja duhovna braća i ako znam da će oni, idući nekim drugim putem, napredovati daleko brže, onda treba da ih posavetujem da slede drugi put. Ja želim da svako dostigne svoj Cilj najbrže što je moguće.

 

(Iz intervjua koji je Šri Činmoj 7. novembra 1977. dao za časopis San Francisko ekzaminer)

 


besplatni kursevi meditacije

banner meditacija 225

Preko kontakt telefona, možete se obavestiti i prijaviti za besplatno pohađanje kursa meditacije. Obavestićemo Vas o vremenu i mestu održavanja najbližeg vašem mestu boravka.

buttons prijava

posetioci sajta

Broj posetilaca na sajtu: 14