15. januar

69Kada svu pažnju obraćamo na materijalni svet a zanemarujemo unutrašnji svet, mi izgladnjujemo dušu u sebi. Dušu bi trebalo izneti na površinu. Ako mislimo da od materijalnog sveta možemo da dobijemo beskrajno bogatstvo, onda se grdno varamo.

 

Postoji razlika između duhovnog bogatstva i materijalnog bogatstva. Kada ispravno koristite novac, možete neko vreme uživati u njemu, ali postepeno se on potroši. Ako. međutim, ispravno koristite duhovno bogatstvo, a to je mir, svetlost i blaženstvo, ako ga date pravoj osobi, onda će Svevišnji automatski napuniti vašu riznicu, posudu u vašem srcu. Ako počnete sa mrvicom mira i upotrebite je na božanski način, onda će vam Svevišnji sigurno dati obilan mir. Ako počnete da ispravno koristite kvalitete kao što su mir, svetlost i blaženstvo, kada vas pogrešne sile u spoljašnjem svetu poremete ili uznemire, Izvor će vas snabdeti sa još više mira, svetlosti i blaženstva i svh drugih božanskih osobina.

 

Nije neizbežnost
Da neki ljudi postanu bogati
Dok drugi ostaju siromašni.
Ne, to u potpunosti zavisi
Od njihove revnosti da budu bogati.
Isto tako, vaše duhovno bogatstvo
Zavisi od vaše revnosti
Da postanete duhovno bogati.

 

Izvor: Šri Činmoj, "Putovanje duše mog života"

 

 


besplatni kursevi meditacije

banner meditacija 225

Preko kontakt telefona, možete se obavestiti i prijaviti za besplatno pohađanje kursa meditacije. Obavestićemo Vas o vremenu i mestu održavanja najbližeg vašem mestu boravka.

buttons prijava

posetioci sajta

Broj posetilaca na sajtu: 10