11. jun

85Neki ljudi osećaju da će, ukoliko danas neguju sumnju, sutra biti u stanju da je pobede kad im se prohte. Ali, to sutra nikada neće doći u njihov život.

 

Preobražaj njihove prirode se nikada neće odigrati sve dok neguju takve ideje. Ako ne počnete odmah, nećete početi nikada. Vi ponekad negujete sumnju kada se ona pojavi, a istovremeno želite da možete da je pobedite. Kada kažem da negujete nešto, mislim da dobijate jednu vrstu suptilne radosti od toga. Kada se sumnja pojavi, ona je na početku kao malo dete. Kada malo dete štipka odraslog, on mu to ne brani samo zbog toga što je u pitanju tako malo dete. On oseća bol, ali i neku vrstu radosti što ga tako mali stvor štipa. Zatim, kako dete odrasta, odrastao čovek dopušta detetu da ga i dalje štipa. Ali, kada dete postane adolescent, kada bude uštinulo odraslog čoveka, to će stvarno boleti. Konačno, kada dete odraste, zaista će zadati udarac odraslom.

 

Izvor: Šri Činmoj, "Božanski heroj"

 

 

 

 


besplatni kursevi meditacije

banner meditacija 225

Preko kontakt telefona, možete se obavestiti i prijaviti za besplatno pohađanje kursa meditacije. Obavestićemo Vas o vremenu i mestu održavanja najbližeg vašem mestu boravka.

buttons prijava

posetioci sajta

Broj posetilaca na sajtu: 5