kako kontrolisati misli

Pitanje: Poslednju godinu sam praktikovao koncentraciju i meditaciju tako što sam fokusirao svoju pažnju na pupčanu čakru. Ali čini mi se da ne napredujem toliko koliko bih hteo u kontroli svojih misli. Šta bi mi predložio?
Šri Činmoj: Ono što radiš je izuzetno dobro. Mi imamo šest duhovnih centara u telu. Ti se koncentrišeš na centar koji se zove manipura. To je centar kojem se obično pridaje važnost u zen praksama. Prema indijskom učenju, iz ovog centra stičeš dinamičku energiju. Ali ako je upotrebiš u agresivne svrhe, onda počinješ da uništavaš.
Međutim, ako želiš da kontrolišeš misli, treba da se koncentrišeš na centar između obrva. Ako se ukočiš i ako je tvoja koncentracija intenzivna, onda ne bi trebalo da se tu koncentrišeš duže od dva minuta. U suprotnom, iscrpićeš celo svoje biće. Ali ako se koncentrišeš na centar u srcu, steći ćeš mir, ljubav i radost. Kad uđeš u srce, pokušaj da čuješ kosmički zvuk, bezvučni zvuk. Ako doneseš ljubav, radost, mir i blaženstvo iz srca u centar između obrva, videćeš da neće biti nikakvih misli. Srce je za tebe najsigurnije mesto za koncentraciju i meditaciju. Ako se budeš tu koncentrisao, automatski ćeš steći pročišćenje, jer je unutar srca duša, a duša je jedno sa Beskonačnošću. Odatle dobijaš sve.


besplatni kursevi meditacije

banner meditacija 225

Preko kontakt telefona, možete se obavestiti i prijaviti za besplatno pohađanje kursa meditacije. Obavestićemo Vas o vremenu i mestu održavanja najbližeg vašem mestu boravka.

buttons prijava

posetioci sajta

Broj posetilaca na sajtu: 6