Da li je duša nesavršena

Pitanje: Ne mogu da razumem kako bilo šta što je Bog stvorio može da bude nesavršeno. Kako je mogao da u početku stvori dušu koja nije savršena, a onda da kaže: „U redu, samo napred svojim putem; razvijaj se najbolje što možeš?"

Šri Činmoj: Bog nije nemilosrdno bacio dušu u ispoljavanje. Duša nije sama. Sam Bog je uvek unutar duše. Došli smo od Boga i deo smo Njega. Ali, gde je naše ostvarenje? Gde je naša savršenost? Mi smo u procesu svesnog dostizanja ostvarenja i savršenstva. Svaki pojedinac predstavlja Boga, ali nije Ga svaki pojedinac svesno ostvario.
Apsolutni Bog, koji je Svevišnje Sopstvo, je savršen. Najviši, Jedini bez ičega drugog, Bog koji je stvorio mnoštvo, uvek je savršen. Ali, Bog koji je stupio na zemaljski nivo zbog napretka prihvatio je nesavršenost zato što je počeo da radi sa zemaljskom svešću, koja je puna ograničenja i nesavršenosti.

 

Izvor: "Bog je..."


besplatni kursevi meditacije

banner meditacija 225

Preko kontakt telefona, možete se obavestiti i prijaviti za besplatno pohađanje kursa meditacije. Obavestićemo Vas o vremenu i mestu održavanja najbližeg vašem mestu boravka.

buttons prijava

posetioci sajta

Broj posetilaca na sajtu: 5